Astăzi a fost deschisă platforma prin care trei mii de cabinete ale medicilor de familie vor putea beneficia de finanțare pentru renovare și echipare. Suma alocată pentru fiecare cabinet va fi de 60 de mii de euro. Proiectul va viza cu prioritate cabinetele medicale din zonele rurale sau din localitățile defavorizate. De asemenea, alocarea sumelor de bani va depinde și de numărul de pacienți neasigurați dintr-o anumită zonă, dar și numărul celor cu vârste de peste 85 de ani. Vor fi selectate 2.250 de cabinete medicale, iar alte 750 de locuri vor fi alocate pentru cabinetele care nu îndeplinesc criteriile de diferențiere.

Data limită pentru implementarea proiectelor este 15 mai 2023, iar înscrierile trebuie făcute până la sfârșitul acestui an, sau până când bugetul este epuizat. Totodată, dacă s-a atins numărul stabilit de cabinete care pot accesa finanțarea, dar suma nu a fost încă epuizată, cabinetele interesate vor putea în continuare să se înscrie în acest proiect.

Ministerul Sănătății a pus în acest sens la dispoziția medicilor de familie un ghid care poate fi accesat pe site-ul instituției. Proiectul are în vedere rezolvarea unor probleme din sistem, precum cea a medicilor de familie care se apropie de vârsta pensionării. Medicii tineri trebuie să fie încurajați să aleagă această specializare prin asigurarea echipamentului necesar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday