Potrivit presei franceze, explozia a avut loc în jurul orei locale 14:00 (ora 15:00, ora României), în incinta fabricii din orașul Bergerac din sudul Franței. Uzina este specializată în producția de nitroceluloză, element esențial în industria prafului de pușcă și a explozibililor militari și civili.

Potrivit declarației primarului, o persoană a suferit răni grave, iar mai multe au fost rănite ușor. El a adăugat că toți angajații aflați în acel moment în incinta complexului, peste 40 la număr, au fost evacuați. Din informațiile postului BFM TV și Le Parisian, ar fi vorba despre opt persoane rănite. Aceiași jurnaliști anunță că incendiul este ținut sub control.

Fabrica aparținătoare grupului Euroeco și-a început activitatea în 2013 și este clasificată drept locație industrială cu grad mare de risc, din cauza substanțelor pe care le depozitează, care pot fi periculoase pentru oameni și pentru mediu.

Surse alternative: BFMTV, Le Parisian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday