“Tot ceea ce am făcut de la începutul conflictului arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen. Ne așteptăm cu adevărat ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.” a spus Ciucă într-un interviu pentru Bloomberg, referindu-se la conflictul din Ucraina. De asemenea, spune el, Bruxelles-ul ar putea renunța la MCV, mecanismul de monitorizare în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției, după ani de critici din partea executivului UE.

Nicolae Ciucă a adus drept argument apărarea comună, ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului (fără să intre în detalii), dar și despre alocarea a mai mult de 2% din PIB pentru apărare, pentru a asigura securitatea în zonă. 

De la începutul invaziei Rusiei din Ucraina, România a făcut eforturi de adaptare a căilor ferate și a porturilor pentru a permite Ucrainei să compenseze blocajul de la Marea Neagră. De asemenea, a găzduit peste un milion de refugiați. 

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday