Ministerul Comerțului din China a anunțat că exporturile de nisip natural, utilizat pe scară largă în construcții și fabricarea betonului, către Taiwan au fost suspendate începând de miercuri. Nu este pentru prima oară când autoritățile de la Beijing iau o astlfe de decizie. În 2017, acestea au oprit exportul de nisip către Taiwan timp de un an, din cauza preocupărilor legate de mediu. Potrivit datelor oficiale chineze, peste 90% din importurile de nisip ale Taiwanului proveneau din China, în 2007.

De asemenea. China suspendă importurile de citrice, peşte sabie şi stavrid congelat din Taiwan începând cu 3 august, măsura despre care a spus că e cauzată de nivelul de pesticide găsite pe citrice, dar și depistării în iunie a noii tulpini de coronavirus pe ambalajele unor produse congelate. Printre cele mai importante alimente și produse agricole pe care China le importă din Taiwan se numără fructe de mare, cafea, produse lactate, băuturi și oțet.

În primul semestru al anului, China a important din Taiwan bunuri în valoare de 122,5 miliarde de dolari, în creștere cu 7,3% față de anul precedent. Cele mai importante bunuri importate au inclus circuite integrate și componente electronice.

China a anunțat, de asemenea, că va întreprinde ”măsuri disciplinare” împotriva a două fundații din Taiwan, despre care pretinde că s-au implicat agresiv în activități separatiste pro-independență.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday