Informația a apărut în spațiul public sub forma unui reportaj al unei cunoscute jurnaliste și activiste de origine rusă, Ksenia Sobceak, care a urmărit cazul fostului oficial al guvernului de la Moscova. “Am fost internat într-una dintre clinicile europene și diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre. Sunt într-o stare de severitate moderată a bolii și stabil”, a declarat Anatoli Ciubais, potrivit jurnalistei ruse.

Soția lui Ciubais i-a relatat ziaristei că fostul oficial rus a început brusc să se simtă rău, fără a mai reuși să-și simtă brațele și picioarele. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA precizează că sindromul de care suferă fostul oficial rus este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al unei persoane atacă nervii propriului organism.

Ciubais a renunțat la postul de emisar special al Kremlinului în materie de mediu în luna martie. Reuters precizează, citând două surse familiare cu situația fostului oficial rus, că acesta a plecat din Rusia imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, pe care, cel mai probabil, nu îl susținea.

A fost ministru de Finanțe în anii 1990, pe timpul mandatului lui Boris Elțîn de președinte al Rusiei. În primele zile ale ascensiunii lui Vladimir Putin la putere, Ciubais a fost considerat un important oponent de către actualul lider de la Kremlin. Anatoli Ciubais a rămas unul dintre puținii lideri liberali rămași asociați cu guvernele lui Vladimir Putin. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday