Ucraina. UPDATE. SUA au mai trimis încă patru sisteme HIMARS Armatei Ucrainene. Mai devreme, Kievul anunțase că trei sistemele de rachete germane MARS II (similare cu HIMARS) au ajuns de asemenea în țară.

UPDATE:

În paralel, ministrul ucrainean al Apărării a anunțat că, tot astăzi, Armata Ucrainei a primit alte patru sisteme de rachete Himars de la SUA, pe care ucrainenii le numesc metaforic “hit-ul verii, ale cărui linii melodice răsună acum pe toate liniile frontului“.

În total, americanii au trimis până acum în Ucraina 16 sisteme de rachete Himars. Oficiali din Ucraina, dar și din SUA au vorbit despre diferența pe care sistemele de mare precizie HIMARS o fac pe frontul din Ucraina, ”încetinind semnificativ” avansul Rusiei.

Știrea Inițială:

Al treilea frate din familia sistemelor de lansare multiplă de rachete, cu rază lungă, MLRS MARS II din Germania, au sosit în Ucraina. Mulțumesc astfel Berlinului și, personal, ministrului german al Apărării, Christine Lambrecht, pentru aceste sisteme. Soldații noștri salută partenerii din Germania”, a anunțat pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. 

Sistemele MARS II au o rază de acțiune similară cu cea a sistemului HIMARS donat de Statele Unite, cu o capacitate mai mare de rachete (12 rachete în loc de șase), insă cu o manevrabilitate ceva mai redusă.

Germania a anunțat că va dona trei dintre aceste sisteme, dar nu este clar câte au fost predate forțelor ucrainene.

Sursă: CNN

Folosim cookies