Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat într-o conferință de presă că a fost semnat contractul pentru proiectare și execuția lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, un lot de 37 de kilometri între localitățile Cornetu și Țigveni. 

Acordul a fost semnat în prezența oficialului de către reprezentantul constructorului și de către reprezentantul Companiei de Drumuri (CNAIR). Ulterior, ministrul a declarat: ”Este cel mai mare contract semnat de CNAIR vreodată. Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câștigat licitațiile să se țină de termenii contractului și să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpații. Sper ca traversarea Carpaţilor cu autostradă, prima, să nu fie un vis foarte, foarte îndepărtat”.

Înțelegerea încheiată cu grupul We Build (care a preluat Astaldi) are o valoare de 5,3 miliarde de lei fără TVA, iar lucrările trebuie finalizate în cinci ani. Perioada de garanție este de 12 ani. Lotul 3 cuprinde 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, două noduri rutiere și un ecoduct în Călinești.

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday