Papa Francisc folosește de mai multe luni bastoane, scaune cu rotile sau cadre metalice pentru a se deplasa, din cauza problemelor la un genunchi, cauzate de o fractură și un ligament inflamat. 

Într-o discuție cu reporterii în avionul care-l aduce din Canada, Suveranul Pontif a declarat că din cauza vârstei și a sănătății fragile, a intrat într-o nouă etapă a papalității sale, una mai lentă: ”Această deplasare a fost intensă și nu cred că pot continua să călătoresc în același ritm ca înainte. Cred că, la vârsta mea și cu această limitare, trebuie să mă păstrez puțin pentru a putea sluji Biserica sau să decid să mă dau deoparte. Nu este o catastrofă să-l schimbi pe Papă, nu este un tabu”.

Papa nu a exclus viitoare deplasări în străinătate. În schimb a precizat că se va achita de vizitele deja programate în Sudanul de Sud, Congo, Liban sau Kazahstan, după care va decide dacă va efectua și altele. Le-a spus jurnaliștilor că a preferat să nu treacă printr-o intervenție chirurgicală, întrucât a avut efecte secundare de durată după anestezia de la operația de colon, din vara trecută.

De când a fost numit în fruntea Bisericii Catolice în 2013, a efectuat 37 de călătorii în străinătate, între care și una în România la sfârșitul lunii mai 2019. A fost doar a doua vizită făcută vreodată de un Papă la noi în țară, după cea a lui  Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Surse alternative: Reuters, BBC

Sursa foto: Facebook Vatican News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday