Potrivit Copernicus, programul Uniunii Europene de Observare a Pământului, numărul total de incendii de vegetație în UE de la începutul anului și până la 23 iulie 2022 a fost de 1.926. Spre comparație, pentru perioada de referință 2006-2021, în același interval al anului, media a fost de 520.

Oamenii de știință leagă contribuția crizei climatice de evenimentele meteorologice extreme și afirmă că valurile de căldură care pot declanșa sau exacerba incendii de vegetație au acum amprenta schimbărilor climatice cauzate de om. Este de așteptat ca lumea să experimenteze valuri de căldură mai frecvente și mai durabile, pe măsură ce temperaturile medii globale cresc.

Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Franța și Germania au pierdut mii de hectare de vegetație din cauza incendiilor, pe fondul valului de căldură care devastează continentul european.

Deși valul de caniculă a fost acum două săptămâni, în Germania încă sunt incendii forestiere în landurile Brandenburg și Saxonia, 480 de pompieri fiind implicați în lupta cu flăcările.

În afara UE, Anglia a cunoscut cea mai secetoasă lună iulie din 1911, după ce a înregistrat doar 24% din precipitațiile medii anuale. Temperaturile din Marea Britanie au depășit pentru prima dată 40 de grade Celsius săptămâna trecută, iar incendii au izbucnit până și în suburbiile Londrei.

Sursă: CNN.

Foto:  | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday