Un reprezentant al prefecturii regiunii Yamaguchi a declarat că în orașul cu același nume 45 de persoane au fost atacate de macacii sălbatici în ultimele 18 zile. La acest moment, autoritățile nu pot confirma dacă toate atacurile au fost provocate de un singur animal sau de mai multe.

Un angajat al primăriei orașului a afirmat că victimele sunt zgâriate pe membre și mușcate de gât sau de zona abdominală, dar că nimeni nu a suferit răni grave. Mieko Kiyono, expert în fauna sălbatică, explică faptul că maimuțele trăiesc de sute de ani în apropierea comunităților de oameni, însă până acum nu au existat rapoarte despre atacuri în interiorul marilor orașe.

La începutul lunii, primatele intrau pe ferestre sau pe ușile deschise, însă populația a fost instruită să le țină închise. Ulterior, macacii au început să atace pe stradă. Dacă la început polițiștii care patrulau pe stradă plasau capcane și foloseau plase pentru a prinde animalele, acum ei au primit pistoale cu tranchilizant.

Surse alternative: CNN, BBC

Sursa Foto: Ghm Meuffels / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday