Armata statului Taiwan a simulat un raid aerian începând cu ora locală 13:30 (8:30 ora României), când sirenele de avertizare au început să sune. “Este necesar să facem pregătiri în cazul unui război”, a spus primarul capitalei Taipei.

Astfel, poliția a ordonat mașinilor să circule pe marginea drumului, pentru a elibera căile de circulației, iar pietonilor li s-a cerut să se adăpostească. Magazinele și restaurantele și-au închis ușile și au stins luminile pentru a evita să devină o țintă în cazul unui atac pe timp de noapte, iar pompierii au exersat stingerea unui incendiu declanșat de un atac cu rachetă.

Invazia Ucrainei de către Rusia a repornit dezbaterea în Taiwan cu privire la cum ar fi cel mai bine să acționeze în cazul unui atac, pe fondul intensificării manevrelor militare chineze în jurul insulei. Preocuparea cu privire la intențiile Chinei față de Taiwan s-a adăugat la tensiunile cu Statele Unite, care, deși nu recunosc insula ca stat independent, sunt obligate prin lege să îi ofere mijloacele de a se apăra.

China a amenințat recent cu “măsuri puternice” dacă Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților SUA, va vizita Taiwanul în luna august, călătorie pe care Beijingul o consideră “o încăpățânare”.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Hyotographics / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday