Comisarul european pentru Sănătate îndeamnă țările membre să se pregătească pentru un val de coronavirus, în toamnă și iarnă: Lunile următoare ar trebui să fie de pregătire.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a atras atenția că ”nu este loc de automulțumire”, întrucât pandemia de coronavirus nu s-a încheiat: Din păcate, pandemia a arătat o creștere îngrijorătoare în mai multe țări”.

Doamna Kyriakides a mai declarat:În ultimele două luni, ne-am pregătit pentru toamnă și iarnă, pe deplin conștienți că următorul val de pandemie nu poate și nu trebuie să ne împovăreze economiile sau societățile, într-un moment în care sunt afectate de război și de inflație”.

Cel mai recent, Ministerul Sănătății din România a raportat duminică 4.094 de infectări cu coronavirus, precum și patru decese. La începutul acestei luni, ministrul Alexandru Rafila avertiza că tendința de creștere a numărului de cazuri va continua până la jumătatea lui august. La acea vreme, el evalua:”Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol. Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță”.

Sursa: Reuters

Folosim cookies