Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a atras atenția că ”nu este loc de automulțumire”, întrucât pandemia de coronavirus nu s-a încheiat: Din păcate, pandemia a arătat o creștere îngrijorătoare în mai multe țări”.

Doamna Kyriakides a mai declarat:În ultimele două luni, ne-am pregătit pentru toamnă și iarnă, pe deplin conștienți că următorul val de pandemie nu poate și nu trebuie să ne împovăreze economiile sau societățile, într-un moment în care sunt afectate de război și de inflație”.

Cel mai recent, Ministerul Sănătății din România a raportat duminică 4.094 de infectări cu coronavirus, precum și patru decese. La începutul acestei luni, ministrul Alexandru Rafila avertiza că tendința de creștere a numărului de cazuri va continua până la jumătatea lui august. La acea vreme, el evalua:”Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol. Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday