ANM a emis o nouă avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică, suprapusă celor de caniculă și disconfort termic accentuat.

Astfel, potrivit meteorologilor, de duminică de la ora 12:00 și până luni la ora 6:00, este valabilă  o avertizare de Cod Galben de furtuni, în cea mai mare parte a țării, unde se vor semnala perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torențiale. Noaptea, aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului.

Azi, în intervalul 14:00 – 23:00, întră în vigoare și un Cod Portocaliu de vijelii puternice, în Transilvania, Moldova, iar spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice. Vântul va bate la rafală cu peste 90 km/h, se vor înregistra frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40-50 l/mp.

Reamintim că duminică, (24 iulie) este în vigoare și un Cod Portocaliu de caniculă în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei, unde după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile sudice și local în cele vestice, centrale și estice este avertizare de Cod Galben.

În zilele următoare, între 25 și 28 iulie, valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării.

Pentru marți, 26 iulie, este valabil un Cod Portocaliu de caniculă în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday