Potrivit Institute for the Study of War, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană s-a pregătit să lanseze, sau a lansat deja, o contraofensivă în regiunea Herson, dar vizibilitatea operațiunii și ritmul acesteia vor fi probabil limitate.

Sâmbătă, consilierul administrației ucrainene din regiunea Herson a declarat că forțele ucrainene au eliberat localității în regiunea Herson, dar a cerut civililor ucraineni să păstreze tăcerea cu privire la progresul contraofensivei până când autoritățile ucrainene vor emite declarații oficiale.

Americanii precizează că, în ultima săptămână, forțele ucrainene au recucerit “porțiuni din satele ocupate de ruși” în Herson, dar zona dintre linia frontului și orașul Herson este una rurală iar locuitorii folosesc în măsură mai mică rețelele de socializare.

Ucraina acuză Rusia că a atacat cu rachete portul Odesa, la nici 24 de ore după după semnarea acordului privind reluarea exportului de cereale în Marea Neagră.

În teritoriile ocupate, Kremlinul continuă eforturile de a-și consolida controlul administrativ și pregătește referendumuri în vederea anexării. Accesul la internet a fost restricționat pentru a limita mesajele anti-ruse.

Analiza completă la ISW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday