Grecia. Incendiul de vegetație din insula Lesbos s-a extins, cuprinzând casele. Autoritățile au ordonat evacuarea localnicilor și a turiștilor din stațiunea Vatera. Focul se manifestă violent, alimentat de vântul puternic.

Un incendiu de vegetație care s-a extins rapid a cuprins locuințele din Vatera, foarte populară printre turiști, iar autoritățile au ordonat evacuarea populației. Umbrelele de pe plaja lungă de 8 kilometri au fost cuprinse de flăcări și un pompier a fost grav rănit. Un alt focar se îndreaptă spre satul Vrisa.

Focul, alimentat de vântul puternic, se manifestă puternic. Potrivit Reuters, în zonă se vede fum dens. Mai multe avioane s-au alăturat eforturilor pompierilor de stingere a incendiilor.

La începutul săptămânii, un incendiu din munții de lângă Atena a cuprins case și a dus la evacuarea a sute de persoane. În zonă au acționat și pompieri români.

Grecia se confruntă cu a doua vară consecutivă de incendii. Anul trecut, focul a devastat peste 120 de mii de hectare de pădure și tufiș în toată țara, în timpul celui mai intens val de căldură din ultimii 30 de ani.

Surse: Reuters, Euronews.

Folosim cookies