Un incendiu de vegetație care s-a extins rapid a cuprins locuințele din Vatera, foarte populară printre turiști, iar autoritățile au ordonat evacuarea populației. Umbrelele de pe plaja lungă de 8 kilometri au fost cuprinse de flăcări și un pompier a fost grav rănit. Un alt focar se îndreaptă spre satul Vrisa.

Focul, alimentat de vântul puternic, se manifestă puternic. Potrivit Reuters, în zonă se vede fum dens. Mai multe avioane s-au alăturat eforturilor pompierilor de stingere a incendiilor.

La începutul săptămânii, un incendiu din munții de lângă Atena a cuprins case și a dus la evacuarea a sute de persoane. În zonă au acționat și pompieri români.

Grecia se confruntă cu a doua vară consecutivă de incendii. Anul trecut, focul a devastat peste 120 de mii de hectare de pădure și tufiș în toată țara, în timpul celui mai intens val de căldură din ultimii 30 de ani.

Surse: Reuters, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday