Compania înființată de Jeff Bezos anunță într-un comunicat de presă că a ajuns la o înțelegere cu rețeaua medicală One Medical, în vederea achiziției celei din urmă: One Medical este o organizație de asistență medicală primară din SUA, centrată pe om, alimentată de tehnologie, cu misiunea de a face asistența medicală de calitate mai accesibilă și mai plăcută printr-o combinație perfectă de servicii de îngrijire fizic, digital și virtual”.

Ambele grupuri sunt listate la bursă, iar Amazon va plăti un preț de 18 dolari per acțiune, sau 3,9 miliarde de dolari în total. Tranzacția mai are nevoie de avizul acționarilor și al autorităților americane. 

One Medical a fost înființată în 2007 și are în prezent peste 182 de cabinete medicale fizice, dar și peste 8.000 de clienți companii americane, între care Google sau AirBnb. Înțelegerea de acum este doar cel mai recent semn al extinderii Amazon pe piața serviciilor de sănătate. În 2018, a cumpărat farmacia online PillPack, iar până anul trecut a desfășurat un program cu JP Morgan Chase și Berkshire Hathaway, pentru asigurarea de servicii medicale pentru angajații și familiile celor trei companii.

Acest acord este al treilea cel mai valoros din istoria Amazon, după ce în 2017 a plătiti 13,7 miliarde de dolari pentru a cumpăra Whole Foods, iar anul trecut a dat 8,5 miliarde de dolari pentru a prelua celebrul studio de film Metro-Goldwyn-Mayer

Surse alternative: Comunicatul Amazon, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday