Airbus și producătorul de motoare CFM International au încheiat un parteneriat pentru atingerea obiectivului companiilor aeriene de a atinge emisii zero până în 2050. Și-au propus ca din 2025 să lanseze testele în aer folosind aeronava A380, a cărui producție a fost oprită în 2021 din cauza pandemiei. 

Dacă totul merge conform planului, avionul urmează să decoleze de la baza Airbus Flight Test din Toulouse, Franța. Airbus are drept obiectiv crearea unui avion cu emisii zero până în 2035.

Obiectivele programului de testare în zbor sunt de a înțelege mai bine integrarea motor/aripă și performanța aerodinamică, de a demonstra o eficiență mai bună a consumului de combustibil care ar reduce emisiile de dioxidul de carbon cu o cincime în comparație cu cele mai eficiente motoare de astăzi și de a asigura compatibilitatea cu combustibili sustenabili pentru aviație (SAF).

Noile tehnologii de propulsie vor juca un rol important în îndeplinirea obiectivelor aviației de a atinge emisii zero de carbon, împreună cu noile modele de aeronave și surse de energie durabile. Prin evaluarea, maturizarea și validarea arhitecturii motoarelor cu ventilatoare deschise folosind un demonstrator special pentru testare în zbor, oferim o altă contribuție semnificativă la progresul tehnologic, care ne va permite să atingem obiectivele noastre de decarbonizare la nivel de industrie”, a declarat Sabine Klauke, director tehnic Airbus.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday