Au fost exprimate numai 133 de voturi dintr-un total de 315 posibile. Mario Draghi a primit 95 de voturi de susținere, față de 38 împotrivă. Ședința senatorilor a îndeplinit condiția cvorumului, întrucât parlamentarii Mișcării 5 Stele au fost prezenți în sală, dar s-au abținut.

Următorul vot de încredere, în Camera Deputaților, are loc joi. Mario Draghi își va ține discursul în jurul orei 09:00, iar dezbaterea și votul vor începe la ora 14:00.

Draghi s-a prezentat în Parlament pentru un vot asupra aceluiași cabinet, iar nu pentru o restructurare, o variantă luată în calcul după ce Mișcarea 5 Stele i-a retras sprijinul. În acest context, premierul l-a informat săptămâna trecută pe președintele țării că demisionează, dar acesta din urmă nu a acceptat actul și l-a trimis în Legislativ, să vadă dacă mai are majoritate.

Analiștii consideră că victoria lui Draghi este una ”goală de conținut”, întrucât boicotul Mișcării 5 Stele, al Ligii și al Partidului Forza Italia condamnă practic orice perspectivă de viitor pentru actualul cabinet, potrivit Washington Post.

Surse alternative: Washington Post, Corriere della Sera

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday