Într-un comunicat de presă, Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) anunță că în prima jumătate a anului au fost vândute 803 mii de mașini diesel noi în toată Uniunea Europeană, cu 30% mai puține față de perioada similară din 2021. În același interval, au fost înmatriculate 1,74 de milioane de mașini noi alimentate cu benzină, cu 22% mai puține decât între ianuarie și iunie 2021.

În schimb, vânzările de mașini electrice au cunoscut o creștere de 28% în prima jumătate a anului, până la un total de 457 de mii de unități. La finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, cota lor de piață a ajuns până la aproape 10%.

Potrivit datelor prezentate de ACEA, în România au fost înmatriculate peste 4.400 de mașini electrice în prima jumătate a anului, de cinci ori mai multe decât anul trecut în aceeași perioadă. În cazul automobilelor diesel, s-a înregistrat o scădere de 22% până la 7.900 de unități, iar în cazul celor pe benzină s-a putut observa o creștere de 20% până la 23.400 de unități.

Sursa: Comunicatul ACEA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday