Numărul de “zone cu aer curat” din Europa (LEZ), introduse până acum în 320 de regiuni și orașe, forțează vehiculele mai vechi și mai poluante să evite sau să plătească foarte mult pentru tranzit. Dintre acestea, 172 sunt în Italia, în special în orașele turistice, 78 în Germania, 17 în Marea Britanie, 14 în Olanda și opt în Franța. 

Potrivit unui studiu realizat de Clean Cities, este așteptat să crească cu peste 50% până în 2025, pe fondul luptei împotriva poluării mediului. În Madrid, a fost înregistrată o scădere de 32% a emisiilor după ce a fost introdusă în 2018 o astfel de zonă, iar în Londra au loc deja dezbateri privind extinderea “zonei cu emisii ultra-scăzute” la nivelul întregii capitale britanice.

Poluarea aerului este considerată o “urgență de sănătate publică” responsabilă pentru peste 300 de mii de decese premature pe an în UE, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Experții estimează că aerul poluat reduce speranța de viață la nivel global cu o medie de aproape doi ani, făcându-l cea mai mare amenințare de mediu pentru sănătatea umană. 

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday