Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost lăsat să aștepte în fața camerelor de filmare timp de 50 de secunde, de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. Imaginile surprine înaintea întâlnirii dintre cei doi de la Teheran, au devenit virale, Putin agitându-se stânjenit de pe un picior pe altul, și schimbându-se la față în timpul așteptării.


Vladimir Putin are el însuși reputația de a-i lăsa pe alți lideri de state să aștepte, în mod intenționat, uneori ore întregi, după ora programată pentru discuții. Erdogan însuși a fost lăsat să aștepte timp de două minute la Moscova, în 2020.

“Acele 50 de secunde pe care Erdogan l-a făcut pe Putin să aștepte, părând slăbit în fața camerelor de filmat, spun multe despre cât de multe s-au schimbat după Ucraina”, a scris pe Twitter Joyce Karam, corespondent la National News în Orientul Mijlociu.

Țară membră NATO, Turcia conduce acum eforturile de a negocia un acord care să permită tranzitul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră. Erdogan a propus ca Rusia să permită navelor de cereale ucrainene să părăsească Odesa pe rutele desemnate, dar să poată verifica faptul că acestea nu transportă armament în drumul către încărcare în Ucraina.

Vladimir Putin este renumit pentru întârzierile sale, considerate o tactică de umilire, potrivit The Guardian. Astfel, el a întârziat 14 minute la o întâlnire cu Regina Angliei, în 2003, iar în 2015 a venit cu o oră mai târziu la o întâlnirea cu Papa Francisc, la Vatican. În 2018, președintele american de atunci Donald Trump a fost nevoit să-l aștepte 45 de minute la un summit programat la Helsinki, în timp ce Angela Merkel a fost lăsată să aștepte patru ore și 15 minute, la o întâlnire cu Putin din 2014.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday