Este acum foarte clar că ne aflăm într-o situație similară cu cea din vara anului trecut, doar că de această dată valul de Covid în curs este amplificat de subvariantele tulpinei Omicron, în special BA.2 și BA.5″, a declarat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa.

Oficialul a avertizat că numărul cazurilor de Covid s-a triplat în Europa în ultimele șase săptămâni și că aproximativ trei milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută în Europa, aproape jumătate din totalul cazurilor noi la nivel global în intervalul respectiv de timp. 

Odată cu această creștere a numărului de cazuri, asistăm și la o creștere a numărului de persoane care necesită spitalizare, care urmează să crească și mai mult în următoarele două anotimpuri, pe măsură ce școlile se redeschid, oamenii se întorc din vacanțe, iar locurile de întâlnire trec la spațiul închis, pe măsură ce vremea se răcește. Această prognoză prezintă o provocare uriașă pentru forța de muncă din domeniul sănătății din fiecare țară, industria aflată deja sub presiunea, din cauza crizei sanitare care a început în 2020″, a mai precizat Hans Kluge.

Oficialul s-a adresat guvernelor țărilor europene și autorităților sanitare relevante, cărora le cere “să acționeze acum pentru a se pregăti pentru lunile următoare”.

De asemenea, în aceste condiții, Organizația Mondială a Sănătății a lansat o strategie pentru lunile de toamnă și de iarnă, menită să pregătească țările europene pentru următoarele valuri de Covid. Recomandă vaccinarea pentru populația generală, cere statelor afectate să promoveze cât mai eficient posibil purtarea măștii în spații închise și în transportul în comun, ventilarea corespunzătoare a locurilor aglomerate, precum școli, clădiri de birouri sau mijloacele de transport în comun.

Reamintim, România a raportat 7.658 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, aproape dublu față de săptămâna trecută și cel mai mare de la 1 martie.

Surse: OMS, Reuters

Sursa Foto: E Ghstock | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday