Reprezentanții Lockheed Martin Corp spun că au reușit să păstreze un preț mic al avioanelor, în ciuda crizei provocate de pandemie și al efectelor inflației. Totuși, prețul final al acordului nu a fost anunțat, însă Reuters estimează că acesta se va ridica la 30 de miliarde de dolari. 

Inițial, când cea mai comună versiune a acestor avioane, F-35A, a fost lansată în 2017, aceasta costa 221 de milioane de dolar. Prețul a scăzut între timp la 79 de milioane de dolari, pe fondul cererii mari, dar și al creșterii capacității de producție.

Pentagonul a decis să facă această achiziție și pe fondul așteptărilor ca prețul să crească și producția să scadă din cauza inflației. În ceea ce privește numărul aeronavelor comandate însă, tot Pentagonul anunță că acesta va putea fi modificat în funcție de ajustările pe care Congresul le va face în cadrul bugetului pentru 2023, dar și de comenziile solicitate de partenerii internaționali. 

Generalul Mike Schmidt, responsabil al programului F-35 din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, a calificat aceste avioane ca fiind “una din cele mai letale și interoperabile capacități din dotarea Departamentului Apărării”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday