Numărul incendiilor în fondul forestier administrat de Romsilva a trecut de 700 în primul semestru al anului, de șapte ori mai multe față de aceeași perioadă din 2021. Au fost distruși 1.130 de metri cubi de lemn.

Conform Romsilva, în primele șase luni ale anului, au fost distruse peste 10 mii de hectare de vegetație. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 98 de incendii. Cauzele principale ale incendiilor sunt canicula, seceta, intensificarea activităților agricole, dar și a celor turistice (în multe cazuri, incendiile sunt declanșate de turiști care aprind focul în natură). Cele mai multe incendii în primele șase luni au fost înregistrate în zona de deal și de câmpie.

Valoarea totală a pagubelor provocate de aceste incendii în fondul forestier este de 951 de mii de lei. În primele șase luni, cele mai multe incendii au fost în județele: Gorj (124), Sibiu (73), Caras – Severin (48), Mehedinți (44). 

Romsilva face apel la cetățeni să nu incendieze resturile vegetale și să nu lase flăcările nesupravegheate. De asemenea, turiștii sunt rugați să nu aprindă focul decât în zonele special amenajate.

Folosim cookies