Conform Romsilva, în primele șase luni ale anului, au fost distruse peste 10 mii de hectare de vegetație. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 98 de incendii. Cauzele principale ale incendiilor sunt canicula, seceta, intensificarea activităților agricole, dar și a celor turistice (în multe cazuri, incendiile sunt declanșate de turiști care aprind focul în natură). Cele mai multe incendii în primele șase luni au fost înregistrate în zona de deal și de câmpie.

Valoarea totală a pagubelor provocate de aceste incendii în fondul forestier este de 951 de mii de lei. În primele șase luni, cele mai multe incendii au fost în județele: Gorj (124), Sibiu (73), Caras – Severin (48), Mehedinți (44). 

Romsilva face apel la cetățeni să nu incendieze resturile vegetale și să nu lase flăcările nesupravegheate. De asemenea, turiștii sunt rugați să nu aprindă focul decât în zonele special amenajate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday