Noul Raptor este descris de companie ca fiind perfect pentru a merge în acele locuri în care nu există drumuri, dar în care sunt multe “ravagii” de făcut. Potrivit CNBC, prețurile vor începe de la 109 mii de dolari și pot crește, în funcție de dotări. Comenzile pot fi plasate începând de luni, însă producția va începe la sfârșitul anului la uzina Dearborn Truck din statul Michigan.

Motorul este unul în opt cilindri dispuși în V, de 5,2 litri supraalimentat, care dezvoltă 700 de cai putere și despre care constructorul spune că este “riciol de puternic”. Astfel, automobilul poate atinge viteza maximă de 180 de kilometri pe oră. Totuși, aceeași motorizare a mai fost folosit pe Mustang Shelby G7500.

Raptor F-150 R vine cu transmisie automată, cu zece trepte de viteză și tracțiune integrală. Galeriile de evacuare sunt făcute din oțel inoxidabil, există un răcitor de ulei și un filtru îmbunătățit, precum și un filtru de aer cu un volum de admisie cu 66% mai mare decât pe modelul precedent.

Surse alternative: Comunicatul Ford, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday