Pe primul loc s-a clasat China, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, care precizează că România a obținut cel mai bun rezultat la nivel de echipe europene. Olimpiada de anul acesta a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

Elevii români care au obținut medalii sunt:

  • Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul “Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur.
  • Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  • Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  • Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  • George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Conform ministrului Educației, pe echipe, cea a Chinei a obținut cinci medalii de aur, cele ale României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa SUA a obținut trei medalii de aur și două de argint. În privința celorlalte state europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar Bulgaria și Ungaria au obținut câte o medalie de aur.

Reamintim, în urmă cu trei zile, România a obținut primul loc în Europa și locul cinci în lume la Olimpiada Internațională de Matematică. Elevii români au câștigat la aceasta două medalii de aur și patru de argint.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday