Kathy Warden, directorul executiv al Northrop Grumman, al treilea cel mai mare furnizor militar al Pentagonului, a avertizat că stocurile de arme nu au fost construite în așa fel pentru a servi un război de lungă durată. 

Cel mai important lucru acum este să primim un semnal clar al cererii și care va fi nivelul de epuizare a stocurilor. Nu aș spune neapărat că stocurile se epuizează, dar dacă luăm în considerare că vom dori să menținem acest angajament pentru încă câțiva ani, cu siguranță nimeni nu a construit stocuri pentru o asemenea perioadă”, a declarat aceasta.

Pe măsură ce NATO și SUA oferă constant arme și muniție forțelor ucrainene, îngrijorările cu privire la nivelul stocurior cresc, iar conflictul militar dintre cele două țări vecine nu pare să se amelioreze. Financial Times notează că temerile lanțului global de aprovizionare arată că industria se luptă să obțină componentele de care are nevoie, iar timpul de livrare al acestora s-a dublat sau chiar triplat.

În acest context, din cauza lipsei de certitudine din partea guvernelor occidentale, companiile trebuie să ghicească cantitatea de piese de care ar putea avea nevoie în următorii doi ani, atât pentru utilizarea potențială în Ucraina, cât și pentru alte părți ale lumii, iar comenzile pentru aceste componente trebuie plasate cât mai curând.

Northrop Grumman, cu sediul situat la mică distanță de capitala SUA, Washington DC, produce tunuri automate Bushmaster și muniție de dimensiuni medii, care au fost oferite Armatei Ucrainene din stocurile Pentagonului. Financial Times scrie că aeronava RQ-4 Global Hawk a companiei zboară în mod regulat deasupra granițelor Ucrainei pentru a supraveghea zona în numele Forțelor Aeriene SUA și a aliaților NATO.

Sursa: Financial Times

Sursa Foto: Andreistanescu / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday