Dacă oricare alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau țările membre NATO, crede că peninsula Crimeea nu este parte a Rusiei, atunci acest lucru reprezintă o amenințare sistemică pentru noi. Este o amenințare directă și explicită, mai ales având în vederea ceea ce s-a întâmplat cu Crimeea. Peninsula s-a întors la Rusia”, a declarat fostul președinte al Rusiei și actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării, Dmitri Medvedev. 

Sâmbătă, un oficial ucrainean a sugerat că peninsula Crimeea, pe care mai mai mare parte a lumii încă o consideră parte a Ucrainei, ar putea fi țintită de sistemele americane de rachete Himars, introduse în luptă de Armata Ucraineană luna trecută. Oficialul a explicat că Rusia a lansat atacuri asupra teritoriilor ucrainene din Crimeea și din Marea Neagră, așadar, prin urmare, cele două regiuni sunt considerate acum ținte justificate.

Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014 de la Ucraina, are o importanță strategică deosebită pentru Moscova, deoarece pe teritoriul acesteia se află portul Sevastopol, sediul flotei Rusiei de la Marea Neagră.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday