Wing este parte a grupului Alphabet, compania-mamă a Google, și oferă servicii de livrare a coletelor cu ajutorul dronelor. Recent, a prezentat noi prototipuri pentru a alcătui o flotă care să poată transporta colete cu greutăți variate, de la 200 de grame la trei kilograme.

Modelele au la bază aceleași componente cu ale predecesorului Hummingbird, conceput pentru pachete de un kilogram. Structura este și ea asemănătoare: mai multe elice cu ajutorul cărora se ridică de la sol, altele pentru propulsie, dar și aripi fixe pentru creșterea eficienței în timpul zborului.

Concret, comanda este amplasată de angajații magazinului într-o cutie de carton legată de dronă. Ulterior, angajații Wing pilotează dispozitivul de la distanță, până la destinație. În prezent, serviciul este limitat la o serie de magazine-partenere.

Văzute ca o revoluție pentru piața transportatorilor, aceste tipuri de livrări au fost testate însă la scară mică, în regiunea Dallas – Fort Worth din statul Texas, SUA, dar și în Australia și Finlanda. Wing afirmă că deja a depășit 250 de mii de livrări. Amazon și Uber s-au angajat și ele să aibă operațiuni de acest gen la scară largă, în viitorul apropiat.

Surse alternative: The Verge, CNET

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday