Accidentul s-a produs pe Autostrada Interstate 90 din Montana, din cauza unei furtuni de praf și a rafalelor de vânt care au depășit 90 de km pe oră și care au redus semnificativ vizibilitatea.

Toate informațiile de care dispunem indică că un eveniment meteorologic izolat a fost cauza accidentului. O furtună de praf și rafalele puternice de vânt au redus vizibilitatea la zero și sunt considerate cauzele preliminare ale accidentului”, a declarat un purtătorul de cuvânt al unității de poliție care se ocupă cu traficul pe autostrada din Montana. 

Autoritățile au precizat că au fost implicate cel puțin 20 de autovehicule, iar accidentul a fost raportat în jurul orei locale 16:28 (ora 23:28 ora României). Cel puțin cinci persoane au decedat.

În urmă cu patru luni, din cauza unei furtuni de zăpadă, circa 60 de mașini s-au ciocnit pe o autostradă din Pennsylvania, provocând un incendiu major.

Surse: The Guardian, New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday