Primele sisteme MLRS M270 au ajuns. Vor fi o companie bună pe câmpul de luptă pentru sistemele HIMARS. Mulțumim partenerilor noștri pentru această livrare, a transmis ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pe Twitter, fără a preciza însă cine le-a trimis.

La începutul lunii trecute, Marea Britanie a anunțat că va oferi Ucrainei sisteme de lansare multiplă de rachete (MLRS) M270, care urmau să ajungă luna aceasta. Au o rază de acțiune de până la 80 de kilometri, la fel ca și Himars. CNN precizează totuși că sistemele M270 sunt mai puternice decât cele Himars deoarece pot lansa mai multe rachete, dar nu este încă clar când ucrainenii le vor folosi pe câmpul de luptă, urmând un proces de instruire a militarilor în acest sens. 

Sky News preciza la începutul lunii trecute că ucrainenii vor sosi în Marea Britanie pentru a învăța cum să folosească sistemul de rachete, care este manevrat de trei persoane și trebuie montat pe un lansator blindat cu șenile.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday