Avertizarea Cod Roșu acoperă centrul, nordul, estul și sud-estul Angliei. Este valabilă luni și marți, iar meteorologii se așteaptă ca temperaturile să atingă și 40 de grade, ceea ce ar fi o premieră.

De altfel, Serviciul de Meteorologie al Marii Britanii (Met Office) a transmis că există șanse de 80% ca mercurul din termometre să indice săptămâna viitoare cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în Anglia. Cea mai mare temperatură a fost înregistrată în Grădina Botanică a Universității Cambridge, la 25 iulie 2019, când termometrele indicau 38,7 grade Celsius.

Este destul de probabil ca la începutul săptămânii viitoare să înregistrăm temperaturi excepționale, cu potențialul de a depăși actualele recorduri. Nopțile vor fi, de asemenea, probabil excepțional de calde, în special în zonele urbane. Este posibil ca acest lucru să aibă un impact de largi dimensiuni asupra oamenilor și infrastructurii”, a declarat Paul Gundersen.

Totodată, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a decretat astăzi stare de urgență națională din cauza caniculei. Conform Sky News, o astfel de stare de urgență națională este introdusă atunci când valurile de căldură sunt atât de intense și/sau prelungite încât efectele acestora se extind în afara sistemului de sănătate și asistență socială. Concret, acest lucru înseamnă că intensitatea valului de căldură poate avea efecte foarte grave chiar și asupra populației sănătoase, nu doar asupra celor vulnerabili. 

O mare parte a Europei se confruntă în această perioadă cu temperaturi extreme, de peste 40 de grade Celsius în unele zone. Astfel de temperaturi facilitează izbucnirea incendiilor de vegetație și provoacă secete. Portugalia, Spania, Franța și Croația se confruntă acum cu incendii de vegetație de amploare din cauza temperaturilor extrem de ridicate. 

Surse: CNN, Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday