Incendiul Washburn s-a răspândit pe 850 de hectare, o suprafață dublă față de raportarea făcută de pompieri cu o zi în urmă. Focul afectează terenuri din apropierea Rezervației Wawona, din interiorul Parcului Național Yosemite, iar intervenția este îngreunată de vremea caldă și uscată.

Incendiul a izbucnit pe 7 iulie și acum amenință cel puțin 500 de arbori gigantici din Mariposa Grove, inclusiv pe faimosul Grizzly Giant, despre care se crede că are în jur de 3.000 de ani. Deocamdată, niciunul dintre ei nu a a ars. În schimb, 1.600 de locuitori din apropiere au fost evacuați, iar fumul gros a înrăutățit calitatea aerului și a distrus peisajele pitorești ale parcului.

Arborii Sequoia sunt cei mai mari copaci de pe planetă. Cel mai mare are 83 de metri înălțime și peste 11 metri în diametru la bază. Longevitatea lor extraordinară îi numără printre cele mai vechi plante de pe Pământ.

Între 931 și 1.257 de arbori Sequoia care au ars din cauza incendiilor de pădure din California de anul trecut, au fost distruși sau vor muri în următorii trei ani, potrivit estimărilor oficiale. În plus, temperaturile ridicate și condițiile de secetă extreme cauzate de schimbările climatice fac ca aceste fenomene să fie tot mai frecvente, avertizează specialiștii.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday