Francezii de la Renault s-au înțeles cu furnizorii de componente germani de la Vitesco pentru proiectarea și dezvoltarea lui “One Box”, o unitate electronică ce include toate componentele necesare într-un singur ansamblu. Aceasta va fi introdusă pe modelele hibrid și electrice din 2026.

Constructorul francez explică, într-un comunicat de presă, că  “One Box” va fi alcătuit din transformatorul DC to DC (care convertește o sursă de curente continuu de la un nivel de tensiune la altul), încărcătorul OBC și invertorul (care transformă curentul continuu în curent alternativ). Pentru că cele trei componente nu vor ma fi instalate separat, spațiul ocupat va scădea cu 45%, iar automobilele vor fi mai spațioase, mai ușoare și mai ușor de controlat.

De asemenea, în cadrul acordului de parteneriat, Vitesco va furniza electronică de putere pentru vehiculele hibride ale Renault, precum și un “High Voltage Box”, care va combina transformatorul DC/DC și încărcătorul, pentru vehiculele electrice cu baterie începând din 2025.

Surse alternative: Reuters, Automotive News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday