Prețul sau momentul lansării noului abonament însoțit de reclame generate de Microsoft nu au fost încă anunțate. “Microsoft are capacitatea dovedită de a ne susține toate nevoile pe măsură ce construim împreună o nouă ofertă susținută de anunțuri. Mai important, Microsoft a oferit flexibilitatea de a inova în timp atât pe partea de tehnologie, cât și pe partea de vânzări, dar și a protecției puternice a confidențialității pentru abonații noștri”, a precizat unul dintre directorii Netflix.

Netflix a anunțat din luna aprilie că urmează să introducă un nou tip de abonament, mai ieftin. Decizia a venit pe fondul crizei, creșterii prețurilor abonamentelor datorate încercărilor Netflix de a crea cât mai mult conținut original, dar și al creșterii concurenței care vine din partea Amazon Prime, HBO Max, Apple TV și Disney+.

Introducerea reclamelor este o premieră pentru Netflix care își organizase întreaga activitate în jurul abonamentelor lunare. Astfel, compania se așteaptă la o creștere a numărului abonaților, oferind acestora posibilitatea de a plăti mai puțin în schimbul vizionării unor reclame. Spotify are un model similar, în care aplicația este gratuită dacă utilizatorul alege să asculte reclame între melodii.

Cu toate acestea, Netflix urmează ca săptămâna viitoare să publice rezultatele financiare aferente trimestrului 2, precizând deja că se așteaptă să fi pierdut două milioane de utilizatori în acest interval. În acest context, a concediat până acum 450 de angajați, pentru a face față cheltuielilor. 

Surse: BBC, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday