Joerg Kukies, a declarat la Sydney Energy Forum, găzduit de guvernul australian și de Agenția Internațională pentru Energie, că o astfel de măsură nu este ușor de aplicat, însă este foarte importantă pentru limitarea influenței Rusiei în ceea ce privește resursele naturale pe care statele europene le folosesc.

”Oricine cunoaște istoria conductei Druzhba, care era deja un instrument al imperiului sovietic asupra Europei de Est, a scăpa de această dependență nu este un lucru banal, dar îl vom realiza în câteva luni.”, a spus Joerg Kukies.

Germania plănuiește să oprească importurile de cărbune rusesc până la 1 august, iar pe cele de petrol până la 31 decembrie. Datele furnizate de Joerg Kukies, arată că Germania își asigura 40% din necesarul de cărbune, dar și din cel de petrol, prin importurile rusești. 

Golul pe care îl va lăsa renunțarea la resursele furnizate de Rusia, va fi major pentru toate statele europene. Germania a început deja să construiască terminale de import pentru gazul natural lichefiat (GNL). Statele Unite ale Americii și Qatar ar putea furniza către Europa   aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaz sub formă de GNL, cantitate care este totuși insuficientă.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday