Ucraina. Bilanțul deceselor în urma atacului cu rachete asupra unui bloc din Ceasiv Iar (Donețk) a urcat la 26, în condițiile în care duminică erau confirmate 6. Posibil alte numeroase persoane sunt prinse sub dărâmături.

Potrivit autorităților locale, alte nouă persoane au fost salvate, dar echipele de intervenție mai au de verificat o treime din dărâmăturile rezultate în urma atacului cu rachete asupra blocului de 5 etaje. Salvatorii nu au precizat și câte s-ar mai afla estimativ printre resturile clădirii. Supraviețuitorii au declarat pentru Reuters că au fost auzite trei explozii în momentul atacului. 

Rusia neagă în continuare că atacă intenționat zonele civile și afirmă că vizează doar obiective militare. Un oficial al Ministerului rus al Apărării pretinde că “300 de combatanţi ucraineni” au fost ucişi într-un atac lângă Ceasiv Iar, însă acesta nu a menționat despre blocul prăbușit. Ceasiv Iar este situat la aproximativ 20 km sud-est de Kramatorsk, un oraș despre care analiștii cred că urmează să fie vizat de ofensiva rusească în perioada următoare.

Folosim cookies