Potrivit autorităților locale, alte nouă persoane au fost salvate, dar echipele de intervenție mai au de verificat o treime din dărâmăturile rezultate în urma atacului cu rachete asupra blocului de 5 etaje. Salvatorii nu au precizat și câte s-ar mai afla estimativ printre resturile clădirii. Supraviețuitorii au declarat pentru Reuters că au fost auzite trei explozii în momentul atacului. 

Rusia neagă în continuare că atacă intenționat zonele civile și afirmă că vizează doar obiective militare. Un oficial al Ministerului rus al Apărării pretinde că “300 de combatanţi ucraineni” au fost ucişi într-un atac lângă Ceasiv Iar, însă acesta nu a menționat despre blocul prăbușit. Ceasiv Iar este situat la aproximativ 20 km sud-est de Kramatorsk, un oraș despre care analiștii cred că urmează să fie vizat de ofensiva rusească în perioada următoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday