Autoritățile britanice au anunțat că au desfășurat “o investigație internațională complexă”, în cazul lui Bernie Ecclestone. Miliardarul britanic, acum în vârstă de 91 de ani, va trebui astfel să se prezinte în fața judecătorilor pe 22 august. Potrivit Forbes, averea sa depășește 3 miliarde de dolari. A fost directorul Formulei 1 până în 2017, când aceasta a fost cumpărată pentru 8 miliarde de dolari de către Liberty Media, deținută de miliardarul John Malone.

Ecclestone are un birou la Londra, dar își petrece cea mai mare parte a timpului în străinătate, în Elveția, la Ibiza (Spania) și în Brazilia. De altfel, în luna mai, a fost arestat de poliția braziliană după ce i s-a descoperit o armă în bagaj în timp ce încerca să părăsească țara. Ecclestone a mai fost implicat într-un scandal luna trecută, când a afirmat că “Vladimir Putin este o persoană de primă clasă, aș încasa un glonț pentru el”. Ulterior, a revenit asupra declarației și a spus că își cere scuze și nu sprijină invadarea Ucrainei.

Surse: Forbes, FT

Foto: Edoardo Nicolino | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday