Adrian Chesnoiu, în prezent deputat, după ce a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii, este acuzat de DNA de instigare “la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni)” și de abuz în serviciu. 

Concret, procurorii transmit că “în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, suspectul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene“.

Trei din cei patru candidați au promovat astfel concursul respectiv. DNA mai precizeză că, “la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei“. 

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii luna trecută, după ce DNA a cerut Parlamentului să-i fie ridicată imunitatea pentru începerea urmăririi penale. Ulterior, Camera Deputaților a aprobat acest demers.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday