Chris Wray (FBI) și Ken McCallum (MI5) au prezentat măsurile luate pentru contracararea spionajului chinez, în primul eveniment comun al celor două servicii. Cei doi au afirmat că statul chinez deține cel mai mare program de hacking din lume, de care se folosește pentru a obține informații sensibile din sectoarele economice și academice ale statelor occidentale.

Wray a spus că Beijingul reprezintă cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa securității noastre economice și naționale”. El a acuzat statul chinez de ingerințe în alegerile pentru Congresul din New York. La rândul său, McCallum a transmis că MI5 și-a dublat eforturile depuse împotriva activității chinezilor în ultimii trei ani.

Șeful FBI a afirmat că autoritățile de la Beijing fac pregătiri inclusiv pentru scenariul în care ar trebui să-și protejeze economia de sancțiuni, în cazul în care invadează Taiwanul: “Am văzut China căutând modalități de a-și izola economia de potențiale sancțiuni, încercând să fie protejată pentru eventualitatea în care face ceva ce ar atrage furia comunității internaționale”.

În schimb, directorul MI5 consideră că: “Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice și juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în interesul propriu”.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday