Ministrul Sănătății, Sajid Javid, și-a prezentat demisia în cursul după-amiezii, precizând că și-a pierdut încrederea în capacitatea lui Johnson de a guverna în interes național după o serie de scandaluri, și a susținut că nu mai poate continua [să facă parte din guvern] cu conștiința împăcată”. 

Și ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, și-a prezentat demisia, argumentând că “Publicul se așteaptă pe bună dreptate ca guvernul să fie condus corect, competent și serios. (…) Este evident că abordările noastre sunt fundamental prea diferite. Sunt trist să părăsesc Guvernul, dar am ajuns fără tragere la concluzie că nu putem continua așa”.

În cea mai recentă controversă, Johnson este acuzat că l-a păstrat în funcție pe trezorierul Chris Pincher, șeful adjunct al conservatorilor, chiar dacă acesta era implicat într-un scandal sexual. Pincher a demisionat vineri, afirmând că “a băut prea mult” și “s-a făcut de râs” pentru a justifica acuzațiile care i se aduc. Și în 2017, Pincher a mai fost implicat într-un scandal sexual.

În cursul zilei de azi, Johnson a declarat că În retrospectivă, am făcut un lucru greșit că l-am păstrat în funcție [pe Pincher]. Îmi cer scuze tuturor celor care au fost grav afectați de această decizie, a declarat Johnson reporterilor. Luna trecută, în parlamentul britanic a fost supusă la vot o moțiune de cenzură împotriva lui Boris Johnson, ca urmare a scandalului legat de petrecerile organizate în pandemie, dar aceasta a fost respinsă.

Surse alternative: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday