Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere a declarat la Kiev, într-o conferință comună de presă cu președintele Volodimir Zelenski: “Sunt aici pentru a transmite că lupta Ucrainei nu este una individuală. Este vorba despre câteva principii fundamentale ale lumii pe care le vom transmite mai departe copiilor noștri. Este vorba despre securitatea din Europa, este vorba despre soarta vecinului nostru”.

Stoere a precizat că guvernul norvegian va oferi astfel un ajutor de un miliard de euro pentru a sprijini Ucraina și poporul ucrainean, pentru restul anului în curs și pentru anul viitor: “Acest război este o încălcare a dreptului internațional. Ucraina are dreptul de a se apăra, iar noi avem dreptul de a sprijini acest demers”.

În privința cantităților de gaze pe care Norvegia le exportă în Europa, premierul a precizat producția este deja “la capacitate maximă”, dar guvernul său va face tot posibilul pentru a oferi cât mai mult Europei. 

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday