Președintele SUA a susținut o conferință de presă în ultima zi a Summitului NATO de la Madrid, în care a anunțat un nou ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv sisteme de artilerie și pentru apărare anti-rachetă și anti-aeriană. Până acum, SUA au trimis Ucrainei ajutoare de peste 50 de miliarde de dolari. Joe Biden va detalia conținutul noului pachet de sprijin în zilele următoare.

Vom trimite în Ucraina noi echipamente de artilerie și echipamente anti-rachetă, pe lângă pe cele pe care le-am trimis deja. Finlanda și Suedia sunt mai aproape ca niciodată să se alăture NATO. Vom crește granița NATO cu 800 de km odată cu aderarea celor două țări. Nu știu cum se va termina războiul, dar nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei. Suntem într-un moment critic pentru toată lumea. Am sugerat acum ceva vreme că ar trebui să restricționăm prețul pentru petrolul rusesc. Am eliberat un milion de barili de petrol din rezervă în fiecare zi”, a declarat Joe Biden.

Anterior, și prim-ministrul Marii Britanii a anunțat ajutoare militare pentru Ucraina în valoare de un miliard de lire sterline. Cu această nouă finanțare, ajutorul militar acordat Kievului de către Londra se ridică la 2,3 miliarde de lire sterline. Pe lângă această sumă, UK a mai cheltuit 1,5 miliarde de lire sterline pentru sprijin umanitar și economic.

Surse alternative: BBC, CNN, Guvernul Marii Britanii

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday