Donbas. Armata Rusă a continuat avansul treptat pentru încercuirea prin vest a orașului Lisiceansk și pare destul de aproape de acest obiectiv. Nu este clar dacă Armata Ucraineană va prefera să se retragă sau să reziste în încercuire. Ucrainenii raportează, joi dimineață, două atacuri aeriene ale aviației ruse în zonă.

În același timp, Armata Rusă atacă și la est de Bakhmut, de-a lungul autostrăzii spre Lisiceansk. ISW consideră că ar putea pregăti o ofensivă directă spre Bakhmut, ceea ce ar deschide calea spre Sloviansk.

Harkov. Armata Rusiei a desfășurat un atac de la nord, la 15 kilometri de oraș și, potrivit surselor ruse, ar fi avut succes. Ucrainenii susțin că au respins acest atac.

ISW observă că ofensiva rușilor de recucerire a pozițiilor din jurul celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei indică faptul că Moscova nu a renunțat la ambiția de a face cuceriri teritoriale dincolo de Donbas. Acest lucru va continua să consume personal și echipamente, cu riscul de a pierde potențial pe axe de avans mai critice.

Sursă alternativă: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday