Un tribunal din Paris l-a găsit vinovat pe principalul inculpat în cazul atacurilor teroriste din 2015, Salah Abdeslam. Este considerat singurul supraviețuitor al grupului de atacatori care a ucis 130 de persoane în capitala Franței pe 13 noiembrie 2015.

Ceilalți nouă membrii ai grupării teroriste implicați în atentatele de atunci au fost uciși în noaptea respectivă. Salah Abdeslam plănuia să se arunce în aer, dar vesta cu explozibil pe care o purta nu s-a detonat. A fost arestat în Belgia în 2016, la aproximativ cinci luni de la atentatele din Franța.

Procesul a durat mai bine de nouă luni. Alte 19 persoane au fost găsite vinovate pentru implicarea în atentat. Procuratura a cerut închisoare pe viață pentru Abdeslam și pentru alți nouă inculpați.

Responsabilitatea pentru masacrul din 2015, de la sala de concerte Bataclan, stadionul de fotbal Stade de France și cafenelele și restaurantele din Paris a fost revendicată de gruparea teroristă Stat Islamic. 

Surse: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday