Guvernul ucrainean a reușit să recupereze azi 144 de soldați, inclusiv 95 de apărători de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, a transmis Serviciul de Informații pentru Apărare al Ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat de presă.

A avut loc un alt schimb de prizonieri, datorită căruia 144 de apărători ucraineni s-au întors acasă. Acesta este cel mai mare schimb de la începutul invaziei ruse. Din cei 144 eliberați, 95 provin de la Azovstal. Printre aceștia se numără 43 de militari ai Regimentului Azov (…) Cei mai mulți au răni grave, provenite de la gloanțe, schije, explozii: arsuri, fracturi sau amputații ale membrelor”, au transmis autoritățile ucrainene.

Informația a fost confirmată și de șeful administrației separatiste din regiunea Donețk, citat de TASS: “Aducem acasă 144 de soldați ai Republicii Populare Donețk și ai Federației Ruse care au fost capturați de inamic. Am predat la Kiev tot atâția prizonieri din formațiunile armate ale Ucrainei, majoritatea răniți. Câțiva dintre ei sunt din batalioane naționaliste obișnuite. Starea lor este deplorabilă: răniți grav, cu amputare de membre și alte complicații”.

Surse: CNN, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday